Ostale vesti

“Eko-sistem 2022”: Za jačanje kolektivne svesti o značaju očuvanja životne sredine

Na treningu u organizaciji Mladih istraživača Srbije, povodom početka programa Eko-sistem 2022, učestvovala su i udrženja iz Pirota “GEA” i Društvo “Stara planina”.

CIlj EKO-SISTEMA je da stvori kolektivno razumevanje o koristima zaštite životne sredine, kao i o važnoj ulozi koju svaki pojedinac ima u donošenju, primeni i praćenju sprovođenja politika koje uređuju ovu oblasti.

-Umreženost, međusektorska saradnja i javni dijalog su ključni preduslovi za uspeh reformi u sektoru zaštite životne sredine. Do kraja 2022. godine, radićemo na poboljšanju dijaloga i saradnje organizacija civilnog društva i institucija na prenošenju i primeni pravnih tekovina EU.- kaže Dragan Taškov iz Udruženja “Stara planina”.

Po rečima Aleksandra Vidanovića iz Udruženja “GEA”, umreženost pomenutih organizacija doprineće većoj vidljivosti organizacija civilnog društva, što će poboljšati njihov kredibilitet i učvrstiti ulogu civilnog sektora u donošenju važnih odluka.

Pored Udruženja za ekologiju GEA I Društva Stara Planina mrežu “Građani za prirodu” čine i organizacije Proaktiv iz Niša, Zvono iz Pirota, Gradjanska Čitaonica iz Bora.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker