KulturaOstale vesti

Eko dani u eko školi “Sveti Sava”

Međunarodni dan šuma, 21.mart, i Svetski dan vode, 22. mart, učenici drugog i trećeg razreda OŠ “Sveti Sava” obeležili su sa ciljem podizanja svesti o značaju šuma i vode za čoveka.

Poslata je poruka : ČUVAJMO ŠUME I DIŠIMO PUNIM PLUĆIMA! Svako zasađeno drvo vraća čistim vazduhom, plodovima, hladovinom, lepotom. Istog dana su predstavnici EKO PATROLE škole ,,Sveti Sava“ bili deo tima koji je posetio Centar za posetioce ,,Vrelo“ gde su šumarski inžinjeri JP ,,Srbija šume“ i Šumskog gazdinstva ,,Pirot“ organizovali čas edukacije za decu iz osnovnih škola kako posaditi, čuvati i negovati drvo i koliki je značaj šuma za život čoveka.

Svetski dan voda, 22.mart, učenici škole ,,Sveti Sava“ obeležili su nizom aktivnosti. Kroz različite oglede đaci prvaci su bliže upoznali svojstva vode i njen značaj za život ljudi. Napravili su panoe i tako ulepšali školske hodnike. Poruke o vodi i njenom značaju poneli su kući i poručili svima da vodom treba rukovati na pravi način, jer je voda ključ života i opstanka. Učenici drugog razreda su na radionici sa roditeljima postavili pitanje : ŠTA MOŽEMO I MORAMO DA UČINIMO SA VODOM? Izradom panoa su zaključili da treba da vodu štitimo i štedimo svakog dana i na svakom mestu. Otvorena je i izložba u holu škole.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker