Sport

Džudo klub “Ipon 010” organizuje besplatnu školu džudoa

Džudo klub “Ipon 010” Pirot, osnovan je ove godine, a džudisti Kluba su za svega nekoliko meseci osvojili desetine medalja na turnirima i državnim takmičenjima. Ravnopravan je član jedne velike i uspešne sportske porodice – Džudo saveza Srbije. Sa decom rade dvojica trenera, a Danilo Drašković je jedini džudo trener u Pirotskom okrugu, sa profesionalnom licencom. U Klubu kažu da su uvek spremni i otvoreni da treniraju, nove, mlade džudiste.

Upravo rad sa najmlađima bio povod za ovu kratku priču o Džudo klubu “Ipon 010” Pirot koji organizuje besplatnu Školu džudoa za decu stariju od 5 godina. Treninzi su ponedeljkom, utorkom i četvrtkom, a održavaju se u Sokolani pirotske Gimnazije.

Prema istraživanju UNICEF-a džudo je najbolji sport za decu i mlade. Ako želite da dete bude srećno, nasmejano i zdravo vaš izbor je olimpijski sport – džudo. Cilj je usavršavanje čovekove ličnosti pa je džudo mnogo više od sporta. Svaki džudista uči da bude hrabar, učtiv, iskren, častan, skroman, da poseduje samokontrolu, da poštuje protivnika i da bude dobar prijatelj.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker