Gradska hronika

Dvadesetak radnika Zelenila održava oko 160.000 m2 zelenih površina u gradu

Dvadesetak radnika JP Komunalac, radne jedinice Zelenilo, održava oko 160.000 m2 zelenih površina u gradu. Manje posla imaju samo tokom zime dok sa prvim sunčanim danima počinju udarnički posao koji traje sve do kasne jeseni. Sadnja prolećnog cveća je već počela, narednih dana biće zasađeno oko 1.000 sadnica ukrasnog šiblja – lovor višnje, a za koju nedelju počinje zalivanje i održavanje oko 1.300 mladih stabala, zasađenih prošle godine.

Radna jedinica Zelenilo, JP Komunalac, počinje obimne prolećne radove na uređenju i održavanju zelenih površina u gradu.  U toku  je sadnja prolećnog cveća a narednih dana  počinje sadnja  1.000 sadnica ukrasnog šiblja – lovor višnje. Boban Tolić, direktor JP Komunalac,  kaže, da je će dekorativne sadnice i cveće biti zasađene na zelenim površinama  u ulicama koje je JP za planiranje i izgradnju uređivalo prošle godine kao i na već postojećim lokacijama u gradu.

Radnici Zelenila uskoro počinju košenje travnatih površina, bacanje đubriva i podsejavanje  kako bi travnjaci u gradu dobili adekvatnu formu i lepu zelenu boju, kaže Tolić.

“Ovo je vreme kada se radi orezivanje stabala, pre nego što počne vegetacija. Sređujemo lipe na keju, vrši se  zamena polomljenih ili uništenih sadnica  u  mnogim ulicama gde su stanovnici prijavljivali kao i po nalogu resornog odeljenja” – kaže, Tolić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker