Država zabranjuje MHE u zaštićenim područjima? Predsednik Vučić predložiće Vladi zabranu MHE u zaštićenim područjima

Danas su predstavnici pokreta Odbranimo reke Stare planine razgovarali u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Nakon sastanka, dekan Šumarskog fakulteta u Beogradu dr Ratko Ristić kazao je novinarima, prenosi TANJUG, da će predsednik Vučić što pre predložiti Vladi Srbije da se na sednici Skupštine Srbije donese zabrana izgradnje MHE u zaštićenim područjima.

-Srbija bi bila prva zemlja u Evropi koja je uradila tako nešto. To bi bio veliki korak u zaštiti prirode naše zemlje. Drugi zaključak je da će predsednik, tokom predstojećeg obilaska Pirotskog okruga, posetiti selo Rakita, gde se gradi MHE na Rakitskoj reci, koja je takođe izazvala nezadovoljstvo lokalnog stanovništva, tu će biti obavljena analiza i predsednik će posetiti ovo selo, kao i selo Temska. Treći zaključak je da će se značajno pooštriti sve procedure kada je reč o dobijanju dozvola i kontrolu rada MHE. Smatram da je ovo bio veoma konstruktivan razgovor i predstavlja veliki napredak-kazao je dekan Ristić.

Podsetimo, Gradska skupština Pirota je nedavno na svojoj sednici donela odluku da se iz novog prostornog plana izbace sve lokacije za MHE iz zaštićenog područja.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar