Kultura

Drugo izdanje romana Izjava – Potresno svedočenje o stradanju srpskih policajaca na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine

Iz štampe je izašlo drugo izdanje romana Izjava, belopalanačkog pisca Bratislava Petrovića. Prvo izdanje ovog romana je objavljeno 2007. godine.  Roman Izjava je potresno svedočanstvo o stradanju srpskih policajaca na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine. Knjiga je istovremeno  i ispovest i lična drama autora. Zbog toga je  autor romana  odlikovan Kosmetskom zvezdom drugog reda koju dodeljuje  Društvo policijskih ratnika Republike Srbije.

Inače, ovo je prva Petrovićeva knjiga od ukupno 11 objavljenih. Najpoznatiji su mu romani: Carigradski drum, koji je preveden na bugarski jezik i u Bugarskoj je doživeo veliki uspeh kod čitalačke publike. Ovaj roman  je u Republici Crnoj Gori doživeo već dva izdanja, a u Srbiji četiri. Priče i pesme Bratislava Petrovića su prevođene na bugarski, albanski, makedonski i grčki jezik. Petrović stvara i na govoru svojih predaka, lužničkom narodnom govoru prizrensko-timočkog dijalekta.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker