Korona virusLokalna samouprava

Dr Radovan Ilić: U Pirotu bez potvrđenih slučaja korona virusa, ipak on je tu oko nas, neophodan maksimalan oprez

 

Danas popodne, komandant Štaba za vanredne situacije, mr Vladan Vasić, održao je sastanak sa stručno operativnim timom, i delom Štaba zaduženi za zdravstvo.
Sastanku su pored članova stručno operativnog tima prisustvovali i dr Radovan Ilić, direktor Doma zdravlja, dr Goran Petrović, direktor Bolnice, dr Elizabeta Aleksić, direktor Zavoda za javno zdravlje i dr Radmila Zec, epidemiolog.

 

 

Direktor Doma zdravlja Pirot dr Radovan Ilić kazao je danas nakon održane sednice Štaba za vanredne situacije Grada Pirota da u Pirotu i dalje nema potvrđenih slučajeva, ali da je korona virus tu oko nas, i neophodno je maksimalno se pridržavati svih mera predostrožnosti.


-Ono što je još jedan važan zaključak, da se ponovo uputi apel pirotskoj javnosti da se pridržavaju puno puta ponovljenim savetima o merama prevencije i zaštite od korona virusa. Najosetljivija populacija je 65 i više godina. Druga mera je još jedan apel prema ostalim građanima Pirota, s obzirom da frekvencija građana na javnim mestima nije bitno smanjena, da se maksimalno smanji poseta javnim institaucijama, prodavnicama, igralištima i slično. Pirotske zdravstvene službe koje iz sata u sat prate kretanje potencijalno zaraženih, da sve funkcionišu u skladu sa protokolima i da se ti protokoli primenjuju. Od prošlog utorka ambulanta Tijabara je opremljena za zbrinjavanje pacijenata koji imaju neke od simptoma infekcije gornjih disajnih puteva ili povišenu temperaturu. Najpre je potrebno javiti se telefonom i konsultovati sa lekarima, dok će ostale ambulante služiti kao neka vrste rezerve i za lečenje građana koji imaju druge zdravstvene probleme-poručio je dr Ilić uz apel da se za bezazlene tegobe potrebne informacije dobiju telefonskim putem.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker