Lokalna samouprava

Donacija Tigar tajersa i grada Pirota Opštoj bolnici Pirot pruža pacijentu kompletnu endoskopiju, gastroskopiju i kolonoskopiju

Zahvaljujući saradnji sa Upravom grada Pirota i kompanijom Tigar tajers Opšta bolnica Pirot dobila je dva značajna aparata čime će se kompletirati Endoskopski kabinet Gastroenterološkog odseka Službe interne medicine. Reč je o jednom savremenom video gastroskopskom štapu koji omogućava pregled želuca u dijagnostičke i terapijske svrhe i savremenom procesoru koji podržava pomenuti štap i omogućava da se na ekranu prati postupak. Video gastroskopski štap je donacija Tigar tajersa vredna milion i šesto hiljada dinara, a procesor je kupljen sredstvima grada Pirota u iznosu od milion i sedamsto hiljada dinara. 

Ovim sredstvima nabavljena je veoma značajna oprema koja će umnogome poboljšati kvalitet zdravstvene usluge istakao je, direktor Bolnice, Goran Petrović.

“Što se tiče Endoskopskog kabineta naglašavam da mi imamo dva video endoskopska sistema – sistem za kolonoskopiju i sistem za gastroskopiju. Svaki videoendoskopski sistem ima po dva video štapa kojima se radi pregled. Dva sistema imamo zato što ako jedan sistem bude u kvaru drugi funkcioniše i na svakom sistemu imamo po dva štapa. Trenutno rasplažemo sa dva video endoskopska sistema proizvođača Olimpus i Fudži. Oni su kod nas u Bolnici od 2017. godine, tako da klasični endoskopski pregledi se od tada kod nas ne rade, radi se video kolonoskopski i od sada prvi put video gastroskopski pregled. Pored toga obučeni su i lekari i sestre i postoji kompletan sanitetski potrošni materijal za biopsiju i terapijske polipektomije u slučaju nalaza. Na taj način je kompletan pregled urađen i ne treba slati pacijenta u ustanovu višeg ranga. Od početka do kraja kompletan pregled pacijenti u pirotskoj Bolnici imaju što se tiče endoskopije, gastroskopije i kolonoskopije” – rekao je dr Petrović.

Dr Zoran Jovanović, načelnik Službe interne medicine, kaže da je novopristigla oprema izuzetno vredna, ne samo zbog svoje cene već, pre svega, zbog kvaliteta koji pruža u svakodnevnom radu i konforu pacijenata. On je zahvalio Upravi grada Pirota i Tigar tajersu na vrednoj donaciji i njihovoj rešenosti da pomognu Bolnici i lokalnoj zajednici.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker