Dokument

DOKUMENT: Mario Leone Bralić, fotograf koga je usvojio poglavica afričkog MASAI plemena

Znameniti srpski fotograf Mario Leone Bralić, inače pirotski zet, nakon nekoliko godina boravka u afričkom plemenu Masai, fotografisanja i proučavanja, usvojen je od strane poglavice ovog plemena. Priču o ovom jedinstvenom događaju Bralić prenosi Pirotskim vestima u okviru serijala Dokument.

Bralićeva supruga Ružica Bralić, rođena Ćirić, inače je poreklom iz Pirota, tačnije iz sela Gradašnica. Porodica Bralić rado dolazi u Pirot, a poznati fotograf je posebno oduševljen pirotskom domaćom hranom, kao i neverovatnim predelima Stare planine i okoline Pirota.

Mario Leone Bralic
Mario Leone Bralic/Foto Aleksandar Ciric

U filmu su korišćeni jedinstveni snimci čiji je autor upravo Mario Leone Bralić a na kojima su prikazani rituali ovog afričkog plemena. Takođe, korišćen je i audio zapis koga je takođe napravio Bralić, a kasnije ga u svom stilu obradio čuveni muzičar i producent Duda Bezuha. Pomenuti audio zapis je kasnije u vidu CD-a ugledao svetlost dana i uručen plemenu Masai koje ga prodaje turistima. Sav prihod od prodaje ide za pomoć pripadnicima ovog plemena.

Mario Leone Bralic
Mario Leone Bralic / foto Aleksandar Ciric

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker