Lokalna samouprava

Dobili asfalt posle pola veka

Ulica Tanaska Rajića,poznatija kao Mečćin sokak u naselju Tanasko Rajić danas je dobila asfalt posle pedeset godina. Vrednost radova je preko četiri miliona dinara, a meštani ne kriju oduševljenje što su dočekali da dobiju jednu od, kako kažu, najlepših ulica u gradu, koja je ujedno i jedna od najstarijih.

IMG_20140912_123008_resize

Jedan od meštana Mečćinog sokaka Miroslav Tošić zahvalio se predsedniku Vasiću jer je ova ulica posle više od pedeset godina dobila asfalt.

-Ovo će sada biti jedna od najlepših ulica u gradu, a ujedno je i jedna od najstarijih. Želim da se zahvalim predsedniku Vasiću što nam je pomogao da dobijemo asfalt i nadam se da će biti asfaltirani i trotoari jer bi tada ulica bila zaista jedna od najlepših u gradu-kazao je Tošić novinarima.

IMG_20140912_123016_resize

Predsednik opštine Vladan Vasić najavio je da će 2015. godina biti godina asfalta.

-Ove godine nismo puno ulagali u asfalt. Cilj nam je bio da završimo neke kapitalne objekte kao što su mostovi, početak izgradnje mosta na Drugom ringu, završetak uređenje dvorišta bazena i druge poslove, ali će nam naredne godine prioritet biti upravo afalt. U ovoj ulici urađena je kompletna infrastrutktura. Azbestne vodovodne cevi su zamenjene novim cevima, urađena posteljica i postavljen kvalitetan asfalt. Urađeno je sve po standardima. Postavljeno je oko 2.500 metara kvadratnih asfalta, u dužini od preko 800 metara. Uspeli smo čak i da u ovako tesnoj ulici izvučemo trotoare i to će biti model kako treba raditi ulice u gradu u budućnosti-kazao je Vasić.

IMG_20140912_123116_resize

Direktor Direkcije za izgradnju Branislav Kostić kazao je da je vrednost radova 4.4 miliona dinara.

-Treba nam još nešto malo sredstava da sredimo trotoare ali to će biti u narednih mesec dana završeno. Ono što je dobro je da smo pre asfaltiranja uredili sve podzemne instalacije jer je jedan od naših najvećih problema upravo naknadno uređenje podzemnih instalacija, rade se optički kablovi, dešavaju se havarije, imamo stalno proširenje vodovodne, kanalizacione mreže zbog čega imamo veliki broj prekopa ulica. Grad nam je po meni u jako lošem stanju što se tiče toga. Zbog toga radimo na uvođenju standarda i procedura, ko, kada i kako može da radi prekop ulice i sve će morati da se vraća u prvobitno stanje. Takođe, radićemo ove godine maksimalno i na odizanju šahti koje su bile u velikoj denivelaciji u odnosu na kolovoze što nepovoljno utiče na bezbedost učesnika u saobraćaju. Takođe ćemo raditi saniranje prekopa koji su već preasfaltirani, ali to nije urađeno kako treba pa posle par godina dolazi do ulegnuća i to je nešto što nervira sve vozače u gradu i sve učesnike u saobraćaju-kazao je Kostić i dodao da će biti nabavljena mašina glodalica koja će skinuti sve te loše sanirane prekope i preasfaltiraćemo najpre ulice Srpskih vladara, Nikole Pašića i Knjaza Miloša a naredne godine ćemo raditi i ostale ulice-kaže Kostić.

IMG_20140912_124725_resize

 

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker