Gradska hronika

Deo ulice Srpskih vladara biće zatvoren sutra od 9 do 12 sati – “Dan bez automobila”

Uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Stalne konferencije gradova i opština,  i ove godine je u Srbiji organizovana Evropska nedelja mobilnosti od 16. do 22. septembra. Ove godine Evropska nedelja mobilnosti organizuje se pod sloganom “Krećemo se kvalitetnije – štedimo energiju”. Cilj je da se promotivnim manifestacijama učini pokušaj da se smanji korišćenje putničkih automobila i poboljšaju uslovi za javni saobraćaj, kretanje biciklista i pešaka.

I ove godine akcenat je na pešačenju i akcijama kojima se ukazuje na korišćenje alternativnih načina prevoza kojima se štedi energija, štiti životna sredina i posredno jača ekonomija.

U petak 22. septembra od 9 do 12 sati deo ulice  Srpskih vladara, od ulice Knjaza Miloša do Pošte, biće zatvoren za saobraćaj motornih vozila.

U okviru manifestacije “Dan bez automobila” u 10 i 30  sati, na zatvorenom delu ulice, održaće se takmičenje na biciklističkom poligonu spretnosti za učenike osnovnih škola. Očekuje se i dolazak dece predškolskog uzrasta koja će crtati  na zatvorenom delu ulice.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de