Ostale vesti

Demokrate protiv solidarnog poreza!

Narodni poslanici Demokratske stranke predali su u skupštinsku proceduru Predlog zakona o prestanku važenja zakona o solidarnom porezu, zbog štete koja je primenom ovog zakona već načinjena. Ovo treba da bude prvi Zakon u raspravi budućeg saziva parlamenta. Razlog za hitnost je činjenica da je celokupna ušteda od primene pomenutog zakona dva puta manja od sredstava koja su utrošena za plate 20.000 stranačkih kadrova Srpske napredne stranke, zapošljenih u prethodna četiri meseca.

Lošim tumačenjem loših odredaba zakona načinjena je šteta porodiljama koje svoje naknade za više meseci dobijaju u jednom mesecu. Oštećeni su i lekari, sudije, naučni radnici i drugi, od kojih se uzimaju sredstva iz naučnih fondova namenjena stručnom usavršavanju, a da se time ne ostvaruju nikakve koristi za budžet.
Nije primereno da o javnim finansijama danas pričaju oni koji su državu zadužili više od pet milijardi evra, i da se uštede ostvaruju na račun najobrazovanijih ljudi u Srbiji.

Postavljamo pitanje SNS-u: da li bilo ko od radnika, penzionera, poljoprivrednika i ostalih građana u ovoj zemlji, pa i u Pirotu, živi bolje zato što je nekome smanjena plata? Koji deo tih sredstava ide u džepove poslanika SNS-a iz Pirota, koji su primećeni jedino po tome što su u vrhu deset najplaćenijih poslanika u Srbiji?

Saopštenje Ds-a u Pirotu

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de