Lokalna samouprava

Delegacija Klermon Ferana u Pirotu. Za još bolju saradnju dva “Mišelinova grada”

Grad Pirot je danas posetila delegacija grada  Klermonferana iz Francuske – zamenik gradonačelnika za studentska pitanja i evropske i međunarodne odnose gospodin Žerom Oslender (Jerome Auslender) i gospođa Elena Lukezi (Helene Lucchesi), iz Odeljenja za evropske i međunarodne odnose Međunarodne mreže Mišelinovih gradova.

Sa predstavnicima gradske uprave, razgovaralo se o potencijalima buduće saradnje Pirota i Klermonferana, inače sedišta Mišelina, kao i o do sada ostvarenim zajedničkim aktivnostima. Naime, grad Pirot je član Međunarodne mreže Mišelinovih gradova od njenog osnivanja. Između ostalog, jedan od rezultata dosadašnje saradnje je i poseta grupe  dece iz Pirota Francuskoj, realizovana prošle godine. Na današnjem sastanku precizirane su dalje mogućnosti za uspostavljanje međunarodnih letnjih kampova za decu iz Pirota, Klermonferana i drugih gradova članica Mreže, kao i mogućnosti razmene iskustava u različitim oblastima, npr. uključivanja u ekosistem biznis inkubatora i startapova. Gosti iz Klermonferana tokom ove kratke posete obišli su srednjovekovnu tvrđavu Kale, Muzej Ponišavlja i kupališni kompleks “Senjak”, a kroz razgovor predstavljeni su im i turistički potencijali Grada Pirota i okoline.

Današnja poseta i mnogobrojne teme pokrenute tokom razgovora, otvoriće mogućnost još aktivnije buduće saradnje, zajednički je zaključak domaćina i gostiju iz Francuske.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker