Lokalna samouprava

Vasić: Ponosni smo što smo deo Mišelinove mreže gradova

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić izjavio je na Internacionalnoj konferenciji Mišelinove mreže gradova koja se održava u Klermon-Feranu, sedištu najvećeg svetskog proizvođača autoguma, da možemo biti ponosni što u našem gradu uspešno radi kompanija Mišelin, gde zapošljava 3.500 radnika. Vasić je naglasio je da velika čast biti na skupu među 30 gradova iz celog sveta, gde radi ova kompanija. Vasić je danas imao kratak sastanak i sa predsednikom Mišelin korporacije – Žan Dominik Senarom. U sastavu delegacije Pirota su i direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić, direktor marketinga SZP Aleksandar Simonović i šef kabineta gradonačelnika Aleksandar Ćirić.

Direktor Slobodne zone Pirot dr Dragan Kostić i gradonačelnik Vasić sa predsednikom Mišelin grupe Žan Dominik Senarom.

-Zahvaljujem se gradonačelniku Klermon Ferana na ideji da poveže sve gradove gde funkcioniše Mišlen. Tek sada smo, čini mi se, shvatili kolko je to velika kompanija, kada ovde imamo predstavnike gradova iz čitavog sveta, tačnije 30 gradova iz isto toliko zemalja. Možemo biti ponosni što u Srbiji i Pirotu imamo ovako veliku svetsku kompaniju koja zapošljava 3.500 radnika. Mislim da će ova internacionalna mreža Mišelinovih gradova nastaviti da živi i nadam se da će biti ovakvih sastanaka i van Francuske-kazao je gradonačelnik Vasić. On je dodao da je veoma važna činjenica da kompanija Mišelin stalno ulaže u usavršavanje stručnjaka iz Pirota koji rade u Mišlenu. Trenutno je deset pirotskih stručnjaka na usavršavanju u Klermon-Feranu, u sedištu kompanije.

 

Ovaj izveštaj deo je projekta “Pirot – grad koji raste”, podržan je na konkursu za proizvodnju medijskih sadržaja Grada Pirot za 2017. godinu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker