BrendoviGradska hronikaMali biznis

Degustacionom centru “Boemska potkovica” SPECIJALNO PRIZNANJE Beogradskog sajma za kontinuiran kvalitet peglane kobasice

Na beogradskom Sajmu etno hrane i pića specijalno priznanje za kontinuiran kvalitet peglane kobasice dobila je Beomska potkovica istoimenog degustacionog centra iz Pirota. 

Kako je za Pirotske vesti kazao vlasnik Degustacionog centra Dalibor Tošić, pirotska peglana kobasica “Boemska potkovica” bila je izložena na štandu Privredne komore Srbije, zajedno sa ostalim proizvodima koji nose oznaku Čuvar kuća – stvarano u Srbiji.

-Ta oznaka je dokaz da je proizvod domaćeg porekla a ujedno je i potvrda kvaliteta. Potvrdu kvaliteta je  potvrdio i stručni žiri  kojim je predsedavao prof.dr. Cvijan Mekić.  Degustacionom centru Boemska potkovica je dodeljeno SPECIJALNO PRIZNANJE  Beogradskog sajma za kontinuiran kvalitet peglane kobasice-kazao je Tošić za Pirotske vesti.

Na ovogodišnjem Sajmu etno hrane i pića učestvovalo je nekoliko proizvođača iz Pirota ali i Pirotskog okruga. Diplomu Ethno hrane i pića dobilo je babušničkog Poljoprivredno gazdinstvo Pejčić za lužnički ovčiji sir, Mlekarska škola Pirot za koziji kačkavalj, proizvođač “Piroćanci” iz Krupca za kravlji i ovčiji kačkavalj, kao i Pčelarstvo Pejčić za imuno med. Na sledećem linku pogledajte spisak svih nagrađenih. 

Organizator odlaska proizvođača iz Pirota bili su Turistička organizacija Pirot i Opčte udruženje preduzetnika iz Pirota.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker