Gradska hronika

“Decent job for decent life” – Projekat za sve koji traže posao

U Svečanoj sali Skupštine grada Udruženje građana “Osveženje” prezentovalo je aktivnosti projekta “Decent job for decent life” koji je deo šireg projekta “Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji”. Projekat se sprovodi u okviru Nemačke razvojne saradnje. Poziv je upućen svim osobama koje žele da steknu znanja i veštine nepophodne za aktivno traženje posla, kao i da učestvuju u obukama na radnom mestu. Za polaznike obuka na radnom mestu predviđena je i novčana naknada.

Zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić, koji je prisustvovao sesiji predstavljanja projekta, kaže da grad Pirot, pored sredstava iz budžeta za pomoć marginalizovanim grupama, podržava i neformalne grupe, nevladine organizacije, međunarodne organizacije, donatore i ambasade koje pružaju podršku ovakvoj vrsti projekta.

 

“Moram da pomenem, u projektima zapošljavanja se pre svega izdvaja Švajcarska kancelarija za saradnju sa Srbijom, u ovom slučaju i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju, na čemu im se zahvaljujem, naravno i svima koji ovde realizuju projekat. Podržavajući ovakve programe i projekte grad Pirot, pore novih radnih mesta, zapravo stvara fer, solidarno društvo, empatično društvo gde svako ima šansu da ostvari sve svoje slobode i prava. U ovom slučaju pravo na zapošljavanje pod jednakim uslovima. Podržavajući ovakve projekte mi zapravo poboljšavamo naše društvo i stavarmo drugačiji pristup svih nas da zaista usmeravama pomoć gde je ona najpotrebnija”- izjavio je Colić.

Marko Cenić, karijerni savetnik Udruženja građana “Osveženje” u kancelariji Job info centra, kaže da se sprovode aktivnosti na Projektu “Decent job for decent life” koji je deo šireg projekta “Inkluzije Roma i drugih marginalizovanih grupa” koji direktno podržava i finansira Nemačka međunarodna agencija za saradnju.

“Ovaj projekat upućen je svima koji su u potrazi za poslom, a pripadaju kategorijama teže zapošljivih, odnosno marginalizovanim grupama. Projekat će imati dve faze. Prva je mapiranje i pronalazak korisnika koji će učestvovati i proći niz obuka za traženje posla i uključivanje u tržište rada. Druga faza će predstavljati konkretne obuke na samom radnom mestu. U okviru prve faze imaćemo i set radionica o pisanju si – vija, motivacionog pisma, komunikacionih veština, dakle one radionice koje će omogućiti korisnicima da izađu lakše na tršište rada i nađu posao. Druga faza su obuke na radnom mestu koje ćemo podeliti u dva dela. Ukupno 30 korisnika će proći obuke”- kaže Cenić.

Foto: Aleksa Cakić

 

 

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker