Dimitrovgrad

Dani caribrodske šušenice – 19. i 20. novembar u Dimitrovgradu

Dani caribrodske šušenice biće održani 19. i 20. novembra, posle dvogodišnje pauze zbog virusa korona. Manifestacija, koja seodržava po 6. put, okupiće proizvođače i izlagače iz cele Srbije. Prijavljivanje zainteresovanih učesnika počelo je 1. oktobra i do sada je prijavljeno preko 80 izlagača. Kao i prethodnih godina,  promoter i predsednik žirija je Stambol Geštamov, poznati kuvar poreklom iz Dimitrovgrada.

Iz Turističke organizacije kažu da je do sada već prijavljen 51 izlagač za proizvode koji se izlažu i prodaju na otvorenom, u Balkanskoj ulici. To su proizvođači prerađevina od voća i povrća, suvenira, grnčarije, proizvoda od kože i ostalih proizvoda domaće radinosti.

U sportskoj hali u SC Park će biti smešteni proizvođači šušenice i ostalih proizvoda od mesa, mlečnih proizvoda i vina. Do sada su prjavljena 34 izlagača ovih proizvoda. Iz Turističke organizacije kažu da je interesovanje veliko, pored lokalnih proizvođača koji uglavnom izlažu i takmiče se za najbolju šušenicu, u Dimitrovgrad dolaze posetioci i takmičari iz cele Srbije i podsećaju da je ranijih godina na Danima caribrodske šušenice učestvovalo preko 300 izlagača.

Kao i prethodnih godina biće dodeljene  3 nagrade u kategoriji “najblaga šušenica” i jedna nagrada za najbolje uređen štand.Na kraju prvog dana manifestacije koncert će održati peva narodne muzike Miroslav Ilić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker