Obrazovanje

Danas i sutra probni završni ispiti za osnovce

U cilju pripreme učenika osmog razreda, nastavnika i škola za završni ispit, probni završni ispit biće održan u svim osnovnim školama po sledećem rasporedu:

  • u petak, 9. aprila 2021. godine, u 13 časova, polaganje probnog testa iz matematike, 
  • u subotu, 10. aprila 2021. godine, u 9 časova, polaganje probnog testa iz srpskog/maternjeg jezika,
  • u subotu, 10. aprila 2021. godine, u 11.30 časova, polaganje probnog kombinovanog testa iz biologije, geografije, istorije, fizike i hemije.

Rešavanje testova traje 120 minuta.

Probni završni ispit održaće se u školi, u grupama učenika, ne većim od 15, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Probni završni ispit verna je simulacija procesa završnog ispita, gde učenici i zaposleni prolaze kroz utvrđene procedure ispita – vreme dolaska, potreban pribor, postupanje i pravila pre, u vreme i nakon završnog ispita, organizacija prostora i rada, uloge odeljenjskog starešine, dežurnih nastavnika, supervizora i drugo. Cilj organizovanja probnog završnog ispita je i provera koliko su učenici u ovom trenutku spremni za završni ispit i na čemu treba raditi u narednom periodu.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja pripremili su ispitni materijal koji je dostavljen školama preko nadležnih školskih uprava, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker