Gradska hronika

Dan bez automobila – Ulica Srpskih vladara zatvorena za saobraćaj

U okviru manifestacije “Dan bez automobila” od 9 sati za saobraćaj motornih vozila zatvorna je ulica  Srpskih vladara, od ulice Knjaza Miloša do Pošte, Na tom delu  ulice održano je  takmičenje na biciklističkom poligonu spretnosti za učenike osnovnih škola. Deca iz Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj”  su  crtanjem na ulici dala svoj doprinos Danu bez automobile.

Evropska nedelja mobilnosti pod sloganom “Krećemo se kvalitetnije – štedimo energiju” u okviru koje se organizuje manifestacija “Dan bez automobila”, održava se uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Stalne konferencije gradova i opština. Cilj je da se promotivnim manifestacijama učini pokušaj da se smanji korišćenje putničkih automobila i poboljšaju uslovi za javni saobraćaj, kretanje biciklista i pešaka.

I ove godine akcenat je na pešačenju i akcijama kojima se ukazuje na korišćenje alternativnih načina prevoza kojima se štedi energija, štiti životna sredina i posredno jača ekonomija.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker