Politika

Dačić u Beloj Palanci: Nikada nećemo priznati Kosovo

U Beloj Palanci je održana predizborna konvencija koalicije SPS – JS, na kojoj su govorili predsednici stranaka, Ivica Dačić i Dragan Marković Palma.

sps

Ivica Dačić, predsednik SPS istakao je ovom prilikom da antisrpstvo u Hrvatskoj nije stvar njihove predizborne kampanje, već njihove svakodnevnice.

„Ako naš ulazak u Evropsku uniju zavisi od Hrvatske, onda nam to ne treba. Druga stvar, ako je uslov da Srbija uđe u Evropsku uniju da prizna nezavisnost Kosova, ni to nam ne treba, jer mi na to nikada nećemo priznati“, rekao je Dačić i dodao da se mi zalažemo za svet sa jednakim principima za sve, a ne za zakon jačega.

sps-dacic
„Pre neki dan su palili Hram Hrista Spasa u Prištini. Sada mogu da vide zašto smo bili protiv prijema Kosova u UNESKO“, naglasio je Dačić.

Što se tiče refernduma u Republici Srpskoj, Dačić je podsetio da je u Rambujeu jedan od glavnih zahteva SAD i zapada bio da Beograd dozvoli Albancima na Kosovu pravo na referendum o samoopredeljenju, što smo mi odbili i zbog toga smo bombardovani. A sada su ti isti protiv referenduma o Danu Republike Srpske“, podsetio je Dačić.

palma-bela-palanka

Dragan Marković-Palma, predsednik JS rekao je ovom prilikom da se koalicija SPS-JS zalaže za depolitizaciju, što podrazumeva da se ukinu plate političarima u lokalnom parlamentu i da se ne zapošljavaju kandidati za odbornike već građani.

„Uz depolitizaciju, naši ciljevi svuda gde nam je narod dao poverenje su ravnomeran razvoj sela i grada, borba protiv bele kuge, otvaranje novih radnih mesta kroz dovođenje investitora, briga za poljoprivrednike, penzionere, podrška deci i mladima, jednostavno političari moraju da brinu za sve od rođenja do starosti, a ne za svoje partije i partijske kadrove“ , rekao je Marković.

izvor, foto : www.sps.org.rs

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker