Ostale vesti

Da mladi budu pokretač razvoja našeg kraja

Udruženje Vizija iz Pirota realizuje projekat „Ostani-pokreni se“ koji ima za cilj  stvaranje uslova za ostanak mladih u ruralnim sredinama pirotskog okruga, prevashodno u opštinama Babušnica i Dimitrovgrad, kroz unapređenje njihove zapošljivosti putem povećanja njihovih kompetencija iz  finansijske i informatičke pismenosti i sticanja preduzetničkih znanja i veština.

Ovim projektom mladima je omogućeno razvijanje njihovih preduzetničkih veština i preduzetničkog duha čime je povećana njihova samozapošljivost i zapošljivost, i usvajanje pozitivnih stavova o preduzetništvu i motivisanje mladih ljudi da ostanu u svojim ruralnim sredinama.

U okviru projektnih aktivnosti 28. septembra je u Dimitrovgradu organizovan Forum pod nazivom “Da mladi budu pokretač razvoja našeg kraja” koji je okupio već iskusne i prekaljene preduzetnike s jedne strane, kao i mlade početnike u biznisu, s druge strane, gde su razmenjena razna iskustva obeju strana,kako bi se mladi motivisali da ostanu u svom kraju i nastave sa preduzetničkim poslom.

Projekat je  finansijski pomoglo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju Vlade Republike Srbije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker