Lokalna samouprava

Projekat “Servis za pružanje podrške inkluzivnom obrazovanju” uspešno se realizuje u Pirotu

Projekat je pokrenuo celokupnu lokalnu zajednicu koja se bavi obrazovanjem ove dece kako bi svi dali maksimum da se u što većoj meri poboljša rad sa decom-kazao je Milan Antić, iz UG Vizija

Projekat “Servis za pružanje podrške inkluzivnom obrazovanju” uspešno se realizuje u Pirotu a za cilj ima poboljšanje situacije kada je inkluzivnom obrazovanju reč. Projekat realizuje Grad Pirot u partnerstvu sa UG Vizija i UG MNRL Pirot.

Kako je Pirotskim vestima kazao menadžer projekta Milan Antić, iz Udruženja Vizija, projekat finansira takozvani SIPRO tim Vlade Srbije, a sredstva je obezbedila Vlada Švajcarske.

-U okviru projekta koji traže duže od godinu dana formiran je tim koji radi sa decom sa smetnjama u razvoju i invaliditetom. Ciljna grupa našg projekta su učenici 8. razreda koji pohađaju školu po programima IOP1 i IOP2. Realizovano je više radionica sa decom, njihovim roditeljima, uz konsultacije sa svim nadležnim službama poput Centra za socijalni rad, NSZ, Školskom upravom Niš, raznim školama, a sve sa ciljem da deca koja pohađaju nastavu po pomenutim programima, po završetku osnovne upišu srednju školu. Ono što smo mi istraživanjem uočili jeste da tek svako osmo dete koja nastavu pohađa po pomenutim programima, po završetku osnovne upiše srednju školu-kaže Antić.

-Osnovni cilj našeg projekta je poboljšanje tranzicije učenika iz osnovne u srednju školu-poručio je Antić i dodao da je u okviru projekta organizovan i rad sa nastavnicima u školama koji rade sa decom, kako se piše taj program, takozvani IOP, individualni obrazovani plan, održana su i dva seminara, tri okrugla stola. Projekat je pokrenuo celokupnu lokalnu zajednicu koja se bavi obrazovanjem ove dece kako bi svi dali maksimum da se u što većoj meri poboljša rad sa decom-kazao je Antić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker