Sport

Čvrstom i agresivnom igrom do bodova protiv “Dunava”

Ove subote, sa početkom u 20 časova, košarkaši Pirota sastaće se u Staroj Pazovi sa “Dunavom”. Reč je o veoma dobroj ekipi koja, doduše, nije najbolje startovala u prvenstvu s obzirom na skor od tri poraza i jedne pobede pa će, sasvim sigurno, dati sve od sebe da na svom terenu, protiv Pirota, zabeleži pobedu. Košarkaši našeg prvoligaša spremni ulaze u ovaj meč mada će biti oslabljeni zbog izostanka, talentovanog i vrlo korisnog igrača, Dimitrija Đorđevića, koji još uvek ima problem sa povredom kolena. Marko Spasić, trener Pirota kaže da trenutno stanje na tabeli nije najbolji pokazatelj snaga ekipa i da će ishod susreta sa “Dunavom” biti neizvestan do samog kraja.

“Ovo je sigurno neugodna ekipa koja je imala težak raspored na startu prvenstva. U proseku daju po 90 poena, u defanzivi moramo biti izuzetno dobri i da zaustavimo njihovu tranziciju i brze šutere. Moramo odigrati jednu kontrolisanu utakmicu sa dobrom odbranom. Igrači su spremni, Nikola Đonlić se vraća u sastav, jedino će Dimitrije Đorđević odsustvovati zbog povrede. Imamo još dva dana treninga i moramo biti maksimalno motivisani da uzmemo nova dva boda” izjavio je Spasić.

Borko Đorđević, košarkaš Pirota, nekada je igrao za “Dunav”, relativno dobro poznaje ekipu, ali sada ipak ima znatnih imena u sastavu pa otuda i dosta nepoznanica.

” Ono što znam jeste da odlično rade i treniraju i da će maksimalno spremni ući u meč. Moramo da nadvisimo njihovu agresivnu igru i mislim da ćemo uspeti da pobedimo”- kaže Đorđević.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker