Sport

Čuvena Jadranka Atanasković Jaga održala kamp ritmičke gimnastike u Pirotu

U organizaciji Kluba ritmičke gimanstike “Una 010”, uz podršku Sportskog centra i Uprave grada Pirota, u Hali “Kej” u Pirotu održan je kamp ritmičke gimnastike. Kamp je vodila, kako je izjavio profesor fizičke kulture, Oliver Stefanović, jedna od najpoznatijih svetskih sudija i trenera u SAD-u, Jadranka Atanasković – Jaga koja ima izuzetne reference. U Srbiju, odnosno Pirot, doputovala je samo zbog ovog kampa što je velika čast za grad i Klub. Pored pirotskih klubova, “Una 010” i “Sirene” na kampu su učestvovali i članovi kubova ritmičke gimnastike “Paraćin” iz Paraćina i “Gimnastix” iz Niša.


Ivana Stamenović, većnica grada Pirota, zahvalila je najpre svim devojčicama koje su došle u Pirot, njihovim trenerima i posebno Jadranki Atanasković – Jagi koja vodi kamp.

“Drago mi je da vidim ovoliko devojčica na jednom mestu i nadam se da se među njima nalazi neka koja će za par godina osvojiti neku olimpijsku medalju. Grad Pirot dosta ulaže u sport i sportsku infrastrukturu da bi svi klubovi imali gde da treniraju. Jedan od tih klubova je i Klub ritmičke gimnastike “Una 010″ koji iz godine u godinu sve bolje radi, razvija se i okuplja sve više devojčica. Ovo je prvi put da se nešto ovako organizuje u našem gradu i nadam se da će postati tradicija i da ćemo iz godine u godinu imati sve veći broj učesnika” – izjavila je Stamenovićeva.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker