Kultura

ČUVARI TRADICIJE: Brat i sestra, Dušan i Mila Antić briljirali na takmičenju frulaša u Prislonici kod Čačka

Ovog vikenda na Saboru frulaša Srbije ,,Oj Moravo” koji je održan u Prislonici kod Čačka brat i sestra, Mila i Dušan Antić, iz Pirota, osvojili su brojna priznanja na elitnim takmičenju frulaša.

-Sa sestrom smo osvojili vredne nagrade i predstavili muziku juga i našeg kraja u punom sjaju. Ja sam osvojio prvu nagradu za autorsku kompoziciju na fruli sa pratnjom orkestra koja nosi naziv ,,Staroplaninski zov”
Drugu nagradu u solo sviranju gde sam svirao pesmu i kolo iz Pirotskog kraja.
Drugu nagradu u kategoriji dueta gde smo zajedno svirali sa velikim prijateljem Miljanom Tokovićem iz Medveđe. Druga nagrada za kolo/kompoziciju na fruli ,,Prislonička pletenica”. U kategoriji mladih do 12 godina moja sestra Mila Antić je osvojila 3.mesto
S obzirom da u Prislonicu idu samo takmičari pobednici na predtakmičenjima konkurencija je bila izuzetna.  Zahvalio bih se Domu Kulture Pirot i prijateljima iz narodnog orkestra i folklornog ansambla što su mi pružili podršku koja mi dosta znači. Hvala i vama što uvek zapazite i podelite javnosti naše uspehe u cilju očuvanja i promovisanja naše tradicije-izjavio je za PV frulaš Dušan Antić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker