Lokalna samouprava

Četiri hiljade mališana na Božićnoj školi sporta, 58 programa

Na Božićnoj školi sporta koja je danas svečano otvorena u prepunoj hali “Kej” učestvovaće oko četiri hiljade mališana. Samo danas podeljeno je tri hiljade registracionih kartica za sve zainteresovane a u pripremi je još hiljadu, s obzirom da od ove godine u velikom broju osim osnovnoškolaca, u Božićnoj školi mogu da učestvuju i srednjoškolci, ali i predškolci. Generalni pokrovitelj ove manifestacije je Gradska uprava Pirot, realizuje je Sportski centar Pirot a od pre nekoliko godina manifestaciju pomaže i kompanija Tigar tyres.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je nakon ceremonije svečanog otvaranja da je Božićna škola sporta jedan od najvažnijih projekata koga je pokrenula lokalna samouprava u Pirotu u poslednjih više od deset godina.

Gradonačelnik Vasić na otvaranju Škole

-Uradili smo mnogo objekata, i halu i bazen i klizalište i skijalište, obnovili sportska borilišta u gradu, ali sve su to objekti. Tek kada vidite da ogroman broj dece trenira na tim terenima, vode zdrav život, onda je to pravo zadovoljstvo i pravi efekat. Počeli smo sa 12 programa, sada imamo blizu 60. Omasovili smo sport, imamo nove klubove – atletičarski, gimnastičarski, klubove ritmičke gimnastike, sve sportove koje imamo u Srbiji, imamo sada i u Pirotu-kazao je gradonačelnik Vasić.

Promoter ovogodišnje Božićne škole sporta Davor Štefanek kazao je da Pirot može da bude primer kako treba raditi sa decom i za mnogo veće gradove u Srbiji.

-Fascinantno je da ima toliko besplatnih programa. Pirot može da bude primer ostalim gradovima u Srbiji kako treba raditi sa decom. Deci poručujem da se bave sportom, bilo kojim, jer sport je zdrav, vaspitanje koje se stekne na terenu, strunjači ili u bazenu, sa tim vaspitanjem se živi celog života. Sport je borba i ceo život je borba i deca koja se bave sportom nisu toliko razmaženi i nisu vezani toliko za kompjutrere, mobilne telefone-kazao je Štefanek.

Direktor Sportskog centra Pirot i idejni tvorac ove manifestacije kazao je da je Pirot jedinstven u Srbiji kada je reč o ovakvim programima.

-Mnogi gradovi nas pomalo kopiraju, i Beograd i drugi gradovi su pokrenuli slične projekte. Ove godine imamo 58 programa i Pirot je jedini grad koji je školarcima omogućio mališanima da za vreme zimskog raspusta ujutru odu na skijanje, besplatno organizovanim prevozom, da dobiju besplatne instruktore

Davor Štefanek, olimpijski šampion sa pirotskim sportistima

tekst, foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker