Lokalna samouprava

Centar za informisanje i profesionalno savetovanje za nezaposlene

U ponedeljak, 07.12. u Beogradu je u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, i Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, organizovano potpisivanje Sporazuma izmedju NSZ i lokalnih samouprava u okviru projekta „ Pomoć teže zapošljivim grupama“ koji finansira Evropska unija.

Sporazumom se predviđa formiranje Centra za informisanje i profesionalno savetovanje i Samouslužne radne stanice u prostorijama lokalne samouprave. U okviru Centra za informisanje i profesionalno savetovanje nezaposleni i druga lica mogu dobiti aktuelne informacije o svetu rada, obrazovanja i zapošljavanja, mogu pristupiti internetu i pretraživačima slobodnih radnih mesta a može se dobiti i stručnu pomoć od strane stručnog lica zaposlenog u Centru.

opstina (4)

Samouslužna radna stanica je informativni punkt gde nezaposleni mogu da pretražuju slobodna radna mesta preko sajta NSZ, odnosno preko drugih sajtova i portala za traženje posla.

Jučerašnjem skupu je, u ime opštine Pirot, prisustvovao i Sporazum potpisao Slaviša Svilarov, član Opštinskog Veća opštine Pirot.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker