Gradska hronika

Carina i policija još jače protiv krijumčara

Ministri finansija i unutrasnjih poslova, Dusan Vujovic i Nebojsa Stefanovic, potpisali su danas u Palati Srbije Sporazum o medusobnoj saradnji ta dva ministarstva.

carina policija

Pored ministara, potpisivanju Sporazuma prisustvovali su direktor Uprave carina, Milos Tomic i direktor Policije, Milorad Veljovic.

Tokom obracanja javnosti, ministar unutrasnjih poslova, Nebojsa Stefanovic, eksplicitno je pohvalio carinskusluzbu Srbije i njenog direktora za rezultate ostvarene u prethodnih osam meseci.

Sprovodenje Sporazuma ogledace se u stalnoj komunikaciji pojednih odeljenja Uprave carina sa Direkcijom policije. Razmena podataka u cilju sprecavanja krivicnih dela i sive ekonomije, kao i strucna edukacija sluzbenika samo su neki od oblika planirane saradnje.

Ukoliko Sporazum bude pruzio dobre rezultate, predvideno je i formiranje zajednicke Operativne grupe cijim bi radom rukovodili koordinatori iz Uprave carina i Direkcije policije.

Potpisnici Sporazuma izrazili su veliko zadovoljstvo sto ce medusobna saradnja doprineti kvalitetnijem radu carine i policije, kao i uverenje da ce na taj nacin biti postignuti jos bolji rezultati.

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker