Mali biznis

Čari pirotskog govora sve više se koriste i u marketingu. U Pirotu otvoren “Pasteli(ste) kafe”

Preduzimljive Piroćanke Dragna Zlatković i Jelena Nikolić, koje se već dugo bave izradom vrhunskih torti i kolača, pokrenule su svoj novi biznis – kafe koji nudi vrhunske slatke i slane domaće proizvode a naziv je nastao kombinacijom reči iz pirotskog govora – “Pasteli”(ste).

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pastelicafe (@pasteli_ste)

Kako za Pirotske vesti kaže Zlatkovićeva, otvaranje kafića gde će se nuditi vrhunski proizvodi domaće izrade, i slatkiši i slaniši logičan je korak u naporima da unaprede svoje poslovanje sa radionicom za izradu kolača “Slatki svet”.

-Pasteli na grčkom znači slatko testo, a na ideju da naziv bude takav kakav jeste, odnosno da iskoristimo čari lokalnog pirotskog govora došla je naša porodična prijateljica Emilija Lilić. Mi smo bili oduševljeni i odmah prihvatili sugestiju. Inače, u ponudi imamo i tradicionalne i pomalo zaboravljene specijalitete poput šnenokli, ali i pirotski krem brule pod nazivom “glorijet”, takođe, ubrzo ćemo u ponudu uvrstiti i mnoge druge proizvode koji su novina za ovo podneblje-kaže Zlatkovićeva za Pirotske vesti.

Jelena Nikolić i Dragana Zlatković

foto Miljan Mladenović

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker