Gradska hronika

Bujica odnela put u selu Prisjan

Bujica koja je ovih dana protutnjala pirotskim krajem nakon naglog topljenja snega i padavina kiše, u selu Prisjan bukvalno je odnela seoski put koji je ujedno i jedina veza sa svetom za sela Kamik, Cerev Del i Berovica. U toku je sanacija odrona i na putu ka selu Topli Do, a juče je saniran odron u selu Izvor, gde je takođe bio ugrožen put. 

Dok se ova deonica, koja je inače kritična svakog proleća kada se topi sneg i pojave bujice, ne sanira, put do dela sela Prisjan, kao i do sela Kamik, Cerev Del i Berovica prohodan će biti samo za terenska vozila.

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju Slaviša Svilarov kazao je Pirotskim vestima da su ekipe trenutno upućene u saniranje posledica odrona na putu ka Toplom Dolu, a juče je nakon odrona saniran i put u selu Izvor. 

-Radimo na sanaciji svih problematičnih deonica. Nažalost, odroni su česta pojava nakon naglog topljenja snega i jakih bujičnih voda. Konkretno, za selo Prisjan nismo dobili obaveštenje, ali radimo i radićemo na sanaciji svih kritičnih tačaka u selima-kazao je Svilarov Pirotskim vestima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker