Lokalna samouprava

Bugari užurbano grade autoput ka Srbiji koji će omogućiti da se od Beograda do Sofije stigne za svega tri sata

Bugarska užurbano gradi modernu saobraćajnicu prema Srbiji koja će omogućiti da se od Beograda do Sofije stigne za svega tri sata, a značajno će olakšati put i Piroćancima do bugarske prestonice, ali i bugarskom primorju i drugim delovima naše susedne zemlje.

Tim povodom, lideri dve susedne države, bugarski premijer Bojko Borisov i predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišli su trasu od Sofije ka prelazu Kalotina/Gradina.

Borisov i Vučić
Bojko Borisov i Aleksandar Vučić/foto Instagram/buducnostsrbijeav

-Do kraja sledeće godine bi naša bugarska braća to trebalo da završe i imamo do Sofije, ali i do Istanbula i Burgasa, auto-put, Beograd-Istanbul, manje od sedam sati, Beograd-Burgas manje od pet sati, to su odlične stvari. Hvala našoj bugarskoj braći na gostoprimstvu.” – napisao je na svom instagram nalogu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

“Srbija doživljava Bugarsku kao istinski prijateljsku zemlju, a bugarski narod, kao bratski narod. Danas smo imali priliku da obiđemo dva važna zajednička projekta za Srbiju i Bugarsku. Jedan je završetak auto-puta između granice Srbije i Bugarske, drugi je gasovod Balkanski tok. Izgradnja Balkanskog toka je od suštinskog značaja za budućnost Bugarske i Srbije, važno je da naši ljudi, u potpunosti razumeju značaj ove investicije. Izgradnja ovog gasovoda znači rast ekonomije, rast naših industrija, obezbeđivanje naših domaćinstava jednim od najvažnijih energenata. Ovo je strateški projekat i od suštinskog značaja za napredak naših država. Ogromna zahvalnost @boyko.borissov na podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu. Ova poseta dovoljno govori o bliskosti i dobrim odnosima naših zemalja.” – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u radnoj poseti Republici Bugarskoj.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

Vučić je sa Borisovim obišao i trasu gasovoda Balkanskog toka.

-Danas smo imali priliku da obiđemo dva važna zajednička projekta za Srbiju i Bugarsku. Jedan je završetak auto-puta između granice Srbije i Bugarske, drugi je gasovod Balkanski tok. Izgradnja Balkanskog toka je od suštinskog značaja za budućnost Bugarske i Srbije, važno je da naši ljudi, u potpunosti razumeju značaj ove investicije. Izgradnja ovog gasovoda znači rast ekonomije, rast naših industrija, obezbeđivanje naših domaćinstava jednim od najvažnijih energenata. Ovo je strateški projekat i od suštinskog značaja za napredak naših država. Ogromna zahvalnost premijeru Borisovu na podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu. Ova poseta dovoljno govori o bliskosti i dobrim odnosima naših zemalja.” – napisao je Vučić.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

“Sada se nalazimo, zahvaljujući našem prijatelju @boyko.borissov, u helikopteru, prošli smo Slivnicu idemo ka Dragomanu, da vidimo kako se radi magistrala, auto-put prema Srbiji. Do kraja sledeće godine bi naša bugarska braća to trebalo da završe i imamo do Sofije, ali i do Istanbula i Burgasa, auto-put, Beograd-Istanbul, manje od sedam sati, Beograd-Burgas manje od pet sati, to su odlične stvari. Posle obilazimo gasovod. Hvala našoj bugarskoj braći na gostoprimstvu.” – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Rupublike Bugarske @boyko.borissov u razgledanju auto-puta Evropa.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

Foto i video Instagram/BudućnostSrbijeAVm b

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker