Gradska hronika

Bugari grade alternativni put od Pirota do Bele Palanke

Bugarska firma “Trejsi grup” dobila je na tenderu izgradnju alternativnog puta od Pirota do Bele Palanke, koji se gradi u sklopu izgradnje Koridora 10.trejs grupa

Tim povodom danas je u svečanoj sali Upravnog okruga Pirot priređen prijem za predstavnike ove bugarske kompanije kod načelnika Upravnog okruga Pirot dr Aleksandra S. Ćirića.

-Trejs grupa već realizuje značajan građevinski poduhvat u okolini Grdelice vredan 15 miliona evra, gde oni grade zaobilaznicu, a takođe rade i zaobilazni put Pirot-Bela Palanka vrednosti 34 miliona evra. Raduje činjenica da su svi podizvođači sa područja našeg okruga pa će mo mi nastojati da im olakšamo posao pre svega u pogledu rešavanja administrativnih problema koje imaju kako bi se ova veoma važna investicija realizovala bez problema-kazao je načelnik Ćirić.

Predstavnik “Trejs grupe” Ivan Hristov, direktor ljudskih resursa u ovoj kompaniji kazao je da je reč o deonici dugačkoj 22 kilometra i da će za potrebe ove kompanije direktno biti angažovano dvadesetak inžinjera iz Srbije i od 100 do 150 radnika sa ovog područja. 

-Ako računamo i radnike firmi koje su indirektno angažovane kao podizvođači, dolazimo do brojke od 700 do 1.000 radnika koji će biti angažovani na samoj izgradnji, asfaltnoj bazi, transportu i dostavi materijala i mnogim drugim poslovima, tako da je to veoma značajan projekat. Rok za izgradnju je godinu dana, a naša ekipa je već od juče u Pirotu-kazao je Hristov.

Ova kompanija je srpskoj javnosti postala poznata po tome što je nedavno donirala spomenik Hrista Boteva, koji je postavljen u centru Dimitrovgrada, a na čijem otkrivanju su bili prisutni premijeri Srbije i Bugarske.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

3 Comments

  1. Odlicno, ali nadam se ipak da ce ugovor sadrzati klauzulu “prvo pare na sunce, pa radimo”, inace slutim da ce ljudi izvisiti za plate. Nadam se da gresim

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker