Sport

Budućnost srpskog džudoa u četvrtak 30. marta u hali „Kej“ u Pirotu. Više od 700 džudista na Školskom prvenstvu

Džudo klub „Ipon 010“, Savez za školski sport grada Pirota i Džudo savez centralne Srbije organizuju pojedinačno Prvenstvo centralne Srbije za učenike osnovnih i srednjih škola.

Prvenstvo će biti održano u četvrtak 30. marta 2023. godine u hali „Kej“ sa početkom u 10 časova i 30 minuta. Očekuje se da će na prvenstvu učestvovati oko 700 džudista iz svih gradova Srbije, južno od Save i Dunava. Biće to najmasovnije takmičenje koje je ikada održano u hali Kej.
Džudisti će se boriti na šest borilišta po standardima Međunarodne džudo federacije. Svi rezultati borbi moći će uživo da se prate na sajtu Judo saveza Srbije. Po pravilima školskog sporta takmičari su podeljeni u šest uzrasnih grupa, po dva razreda u svakoj. U prvoj grupi su učenici prvog i drugog razreda osnovne, a u šestoj grupi, učenici trećeg i četvrtog razreda srednje škole.
Klub „Ipon 010“ na školskom prvenstvu centralne Srbije predstavljaće više od pedeset najboljih mladih džudista iz skoro svih pirotskih osnovnih i srednjih škola. Ovo je regionalno prvenstvo, pa je za treću, četvrtu, petu i šestu grupu kvalifikaciono za Republičko školsko prvenstvo. Po četiri najbolja takmičara u ovim grupama, iz svih težinskih kategorija, dobiće medalje i obezbediti učešće na Republičkom prventvu Srbije, koje će biti održano u Beogradu 25. aprila. Za prve dve grupe, odnosno za učenike od prvog do četvrtog razreda osnvne škole Prvenstvo centralne Srbije je najviši rang takmičenja.
Za samo dve godine pirotski džudo klub „Ipon 010“ uspeo je da dobije organizaciju dva izuzetno značajna turnira. Klub okuplja oko stotinu mladih, koji vredno treniraju i osvajaju medalje širom regiona. U četvrtak ih bodrimo na borilištima i pobedničkom postolju u hali Kej u Pirotu, navodi Danilo Drašković, predsednik UO kluba. 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker