Kultura

Budi se rok scena u Pirotu. Objavljen spot-prvenac benda “Dis”

Pirotska rok scena polako se nakon mnogo godina budi, a dokaz za to su i spotovi koje snimaju pirotski rokeri. Mladi bend “Dis#” objavio je odličan spot za pesmu “Samo ja”. Bend čine Dušan Manić i Aleksa Potić.

-Dis# je duo koji postoji vec 4 godine, i do sada smo se uglavnom bavili obradama rock klasika, i klupskim svirkama. Muzika nam je jako nedostajala poslednjih meseci, pa smo iskoristili nagomilanu inspiraciju da uradimo nešto kreativno. Planovi za budućnost, što se tiče autorskog rada, su da nastavimo ovim tempom i da damo sve od sebe da što vise ljudi čuje za nas. Za neke konkretnije planove, moramo da čekamo poboljsanje epidemioloske situacije-kaže Potić za Pirotske vesti i dodaje:

bend dis pirot
Bend Dis-foto Milan Pešić

-Petar Mladenović je naš dugogodišnji prijatelj, sa kojim smo svirali dosta često u prošlosti, u nekoliko različitih bendova. U poslednjih par godina nismo saradjivali, ali smo sada razmenili ideje, i pesma “Samo ja” je nastala kao rezultat toga.
Pirotska scena je malo zamrla, ali me raduje to što su, na primer, momci iz benda Legat objavili svoj prvenac, a provereno znam da još neke ekipe spremaju nove stvari, ali da ne otkrivam previse. U Pirotu su uvek postojali bendovi koji rade nesto kreativno, a trenutna situacija nas podstice da se vise trudimo i posvecujemo svojim idejama-kaže Potić koji je inače student elektronike dok je njegov kolega iz benda Dušan košarkaški trener.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker