Korona virusSrbija

Brnabić: Biće dovoljno vakcina za sve, od sutra prijava za imunizaciju preko portala E-uprava

Premijerka Ana Brnabić istakla je da će biti dovoljno vakcina na rasplaganju za sve građane koji budu želeli da se vakcinišu protiv koronavirusa. Kaže da očekuje da do kraja iduće nedelje u Beogradu, na Sajmu, bude otvoren prvi punkt za vakcinaciju. Od sutra, kako je kazala, građani će moći da se prijavljuju na sistem preko kojeg će moći da iskažu želju da se vakcinišu. Taj sistem je uspostavljen u saradnji sa Kancelarijom za informacionu tehnologiju i E-upravu.

“Od četvrtka moći će i preko kontakt centra to da učine. Imaće opciju i da kažu da li žele bilo kojom vakcinom koja je odobrena da se vakcinišu ili žele da se vakcinišu određenom vakcinom, da bi u sistemu mogli da planiramo dalje potrebe i sve te brojeve uključimo u plan masovne vakcinacije”, objasnila je Brnabićeva.

Prenela je da Srbija sutra dobija 18.525 dodatnih vakcina “Fajzer-Biontek”. Takođe je kazala da su relevantne institucije Kine odobrile izvoznu dozvolu za Sinofarmove vakcine, kao i da se očekuje dodatnih pola miliona “sputnjik” vakcina.

“Imamo sve preduslove da počnemo sa masovnom vakcinacijom”, poručila je Brnabićeva.

Rekla je da se širom Srbije vakcinišu zdravstveni radnici, i da je do sada oko 9.300 vakcinisano u prve dve prioritetne kategorije – gerontološki centri i zdravstveni radnici.

Izvor: RTS

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker