Ljudi velikog srca

BRAVO ZA GEST: Mališanima Staničenja skulptura sove na dar!

Tvorac izletišta Brod bar, kod Crvenčeva, Dušan Živković, zbog neverovatne posećenosti izletišta i ogromnog oduševljenja mališana njegovim skulpturama u drvetu koje krase Brod bar, odlučio je da u narednom periodu nastavlja da svojim skulpturama oduševljava mališane i u drugim pirotskim selima. Tako je za mališane iz sela Staničenje napravio skulpturu sove koja je postavljena u centru sela, kod dečjeg igrališta.

Kako Živković kaže za PV, njegova namera je da u narednom periodu napravi slične skulpture i u drugim selima pirotskog kraja.

Živković je inicirao i oživio praktično izletište Brod bar kod Crvenčeva, na kome je napravio veliki broj skulptura, mobilijara, ljuljaški, ležaljki, klackalica, sve od drveta. On je sa svojim prijateljem Stefanom Lazarevićem i drugim humanim ljudima krenuo i u oživljavanje zaboravljene svetinje iz 15. veka, koja se nalazi sa druge strane reke, preko puta Brod bara. Reč je o crkvi posvećenoj Svetom Iliji, koja je bila potpuno urušena, a sada je očišćena od šuta i šuma u koju je bila urasla i u planu je njeno dalje sređivanje, uz pomoć Grada Pirota.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de