Gradska hronikaOstale vesti

Bratislav Ćirić, direktor Gradske toplane: “Grejnu sezonu smo započeli komprimovanim prirodnim gasom, verujem da ćemo je tako i završiti”

Snabdevanje toplotnom energijom odvija se bez problema. Gradska toplana je spremno dočekala grejnu sezonu i osim sporadičnih kvarova koje prijavljuju građani i koji se rešavaju odmah po prijavi, većih zastoja i problema nije bilo. Grejna sezona je počela nešto kasnije zbog neuobičajeno toplog vremena i visokih temperature koje su bile tokom oktobra meseca, od početka hladnog talasa grejanje se odvija u celodnevnom režimu. gradska toplana pirot

Direktor Gradske Toplane podseća da je zbog visokih temperatura u oktobru grejna sezona počela nešto kasnije i da je tada grejanje bilo samo ujutru i uveče. “Već neko neko vreme grejemo u celodnevnom režimu, ovako kako i treba da grejemo,  spoljne temperature su niske počeo je hladni talas a narednih dana se očekuje  i  veći minus” – kaže direktor Toplane, Bratislav Ćirić.

On napominje da je Gradska toplana u potpunosti spremno dočekala grejnu sezonu.  “Mislim da smo poslednjih dana odgovorili zadatku u celom gradu, na celom našem konzumu. Nemamo nikakvih problema, osim nekih sporadičnih slučaja koji se rešavaju bez ikakvih problema i bez prekida u isporuci toplotne energije” – ističe Ćirić.

Isporuka toploitn energije se odvija kontinuirano bez ikakvih prekida. Grejna sezona je počela sa  komprimovanim prirodnim gasom a prema rečima direktora, očekivanja su da se sa tim energentom i završi.  “Naravno u nekim neželjenim slučajevima,  do kojih smatram da ne bi trebalo da dođe, i dalje nam je u funkciji sistem za mazut.  Ali verujem da do toga neće doći  i da nećemo biti prinuđeni da koristimo mazut iz više razloga,  iz ekoloških razloga i  finanskih.   Poslednjih godina su ovi energenti dosta  skuplji od komprimovanog prirodnog gasa.  Za sada sve protiče sve onako kako smo planirali” – istakao je direktor Gradske toplane.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker