Kultura

Brat i sestra Mila i Dušan Antić čuvaju tradiciju i osvajaju prestižna priznanja na takmičenjima frulaša

Dušan Antić je na prestižnom takmičenju frulaša u Prislonici kod Čačka osvojio dva druga mesta - u kategorijama izvornog sviranja i za savremenu kompoziciju

Naši mladi sugrađani, brat i sestra Mila i Dušan Antić, čuvaju tradiciju sviranja frule od zaborava. Dušan redovno osvaja priznanja na prestižnim takmičenjima frulaša, a njegovim stopama kreće i devetogodišnja rođena sestra Mila, koja je na predtakmičenju u Vranju u kategoriji mladih frulaša osvojila prvo mesto.

-Na predtakmičenju u Vranju osvojio sam drugo mesto, moja sestra Mila, koju aktivno učim sviranju frule, osvojila je prvo mesto. Zahvaljujući tim rezultatima plasirali smo se na državno takmičenje  — Sabor frulaša “Oj Moravo”, u Prislonici kod Čačka. Tu sam osvojio drugo mesto u kategoriji izvorno sviranje i drugo mesto za savremenu kompoziciju na fruli za koju ću nadam se da snimam uskoro spot.  U konkurenciji je bilo tridesetak takmičara iz cele Srbije koji su prošli predtakmičenja u kraju kome pripadaju. Zahvalio bih se roditeljima, ali i prijateljima koji su mi mnogo pomogli, Nikoli Kitanoviću, Stefanu Ćiriću,  Silviji Nešić i posebno ansamblu Doma kulture na podršci-kazao je Antić za Pirotske vesti. Dušan svira frulu već deceniju, ima 21 godinu a ovu tradiciju je nasledio od dede.

Mila Antić je na takmičenju u Prislonici dobila zahvalnicu, s obzirom da joj je to bilo prvo takmičenje a konkurencija je bila izuzetno jaka.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker