Obrazovanje

Bogatim programom PU “Čika Jova Zmaj” Pirot slavi 102 godine postojanja i rada

Predškolska ustanova “Čika Jova Zmaj” u Pirotu ponosna je na svoju dugu tradiciju. Ona ove nedelje nizom prigodnih aktivnosti u svojim vrtićima obeležava 102. godišnjicu postojanja i rada. Direktorka Ustanove, Olivera Vukovojac, kaže da tradicija obavezuje i nameće potrebu da se uvek ide u korak sa vremenom i stvaraju što bolji i savremeni uslovi za boravak dece i rad sa njima.

Poslednjih nekoliko godina, praktično, predškolsko vaspitanje i obrazovanje je u žiži referome i zato je PU “Čika Jova Zmaj” definisala dugoročne ciljeve, a to jeste savremen otvoren vrtić, moderan vrtić, koji predstavlja zajednicu dece, roditelja i vaspitača i gde se maksimalno vodi računa o potrebama i interesima roditelja i dece, pre svega.

“Što se našeg razvoja tiče, tokom svih ovih godina grad Pirot je dosta investirao u razvoj naše Ustanove. Praktično, imali smo vrlo velike i značajne projekte, naročito poslednjih godina. Neki od njih su, recimo, prelazak na daljinsko grejanje, ove godine rešićemo i problem grejanja u vrtiću “Crvenkapa” zamenom kotla na lož ulje kotlom na biomasu. Rađena su i brojna renoviranja objekata, uređenja spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora, obnovili smo i vozni park, mnogo smo ulagali u nabavku savremene opreme, urađena je rekonstrukcija vrtića Bambi, čime je omogućen veći prijem dece, i urađena je velika rekonstrukcija vrtića “Prvomajski cvet”, gde smo dobili još sto kvadrata, četiri radne sobe i mogućnost za upis još sto desetoro dece”- izjavila je, direktorka, Olivera Vukovojac.

S obzirom na investicije koje su u planu za ovu godinu sasvim sigurno da će se još mnogo toga uraditi ubuduće u PU “Čika Jova Zmaj”.

Program obeležavanja 102. godišnjice je zuzetno bogat, tako da je u svim objektima vrlo veselo, radno i svečano. Aktivnosti su prezentovane na sajtu Ustanove, pripremljena je likovna izložba radova dece pod nazivom “Stvaralaštvo i igra”, a u toku je realizacija niza kreativnih radionica. Danas, u vrtiću “Bambi” priređen je program pod nazivom “Fešta šešira i dobrih manira”, a u dvorištu vrtića “Lane” realizovane su sportsko rekreativne aktivnosti pod nazivom “Mi smo sportisti”. Svečanost će biti završena programom “Zmajevi cvetići” u objektu “Prvomajski cvet”.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker