Kultura

Bogata izdavačka delatnost Istorijskog arhiva u Pirotu

“Pirotski okrug – Istorija administrativno-teritorijalnih promena 1878. – 2007.” naziv je najnovijeg izdanja Istorijskog arhiva Pirot. Autor ovog izdanja, koje posebno interesantno i dragoceno može da bude pre svega za istraživače je istoričar Istorijskog arhiva u Pirotu Predrag M. Vidanović, kazala je Pirotskim vestima direktorka Istorijskog arhiva Ivana Kostadinović.

-Ovakva izdanja do sada nismo imali, posebno iz ove oblasti. Obično, kada se proučava istorija jednog kraja, više se baca akcenat na istoriografske činjenice, manje na neke prostorne dimenzije tako da smo ovim izdanjem obuhvatili jedan teritorijalni kontekst, administrativni i ustavni kontekst pirotske opštine ali i Pirotskog okruga-kazala je direktorka Kostadinović.

Promocija ove knjige neće biti organizovana zbog aktuelne epidemiološke situacije, eventualno, krajem avgusta ili početkom septembra, opet ako dozvoli situacija, možemo organizovati medijsku promociju ovog izdanja, kaže direktorka Kostadinović.

Izuzetno bogata izdavačka delatnost Istorijskog arhiva

-Od marta 2017. godine do danas ovo je 13. izdanje Istorijskog arhiva u Pirotu. Izdavačka delatnost Istorijskog arhiva je veoma bogata i oslanja se na zavičajnu istoriju, arhivsku građu koja se nalazi u Arhivu. Takođe, organizovali smo i pet izložbi, tri su samostalne i dve u saradnji sa drugim institucijama, tačnije sa ambasadama Francuske i SAD-a-kaže direktorka Kostadinović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker