Lokalna samouprava

Bogata diplomatska aktivnost: Ambasadorka Kanade promovisaće i pirotski ćilim

Ambasadorka Kanade u Srbiji Kati Čabe danas je posetila Pirot. Ona je najpre razgovarala sa gradonačelnikom Pirota mr Vladanom Vasićem, a zatim je u društvu pomoćnice gradonačelnika Milice Golubović obišla Radionicu za izradu pirotskog ćilima “Damsko srce” kao i Muzej Ponošavlja i renoviranu srednjovekovnu tvrđavu Momčilov grad na Kaleu. Prijemu su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović i pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić zahvalio se na poseti ambasadorki Kanade i kazao da je Grad Pirot već imao dobru saradnju sa ambasadom Kanade.

-Nadamo se da će ona preuzeti ulogu koju je imala Džulija Fini koja je bila velika podrška promociji naših brendova i Tkačkoj koloniji na Staroj planini tako da je očekujemo već letos ponovo u Pirotu. Interesantno je da pirotska privreda ima saradnju sa Kanadom, oko 650.000 guma godišnje se izveze u Kanadu a Tigar AD ima saradnju sa kompanijom koja se bavi zaštitnom obućom za rudare i radnike na naftnim platformama. Mi ćemo nastojati da ta ekonomska saradnja bude još bolja-kazao je Vasić.

Ambasadorka Čaba zahvalila se na gostoprimstvu i kazala da je Pirot jako lep grad i da joj je drago što je ovde.

-Složila sam se da ću pomoći i raditi sve što mogu da promovišem ovu Tkačku koloniju. Vrlo je važno to što pirotske dame rade da bi spasili srpsko kulturno nasleđe. Ćilimi su jako lepi i jedva čekam da dođem ponovo letos u Pirot i nadam se da će biti prisutno mnogo ljudi iz ambasada-kazala je ambasadorka Čaba.

Ona je nakon prijema u kabinetu gradonačelnika obišla “Damsko srce” i srednjovekovnu tvrđavu na Kaleu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker