Gradska hronika

Biznis konferencija EU-Srbija održana u Beogradu

Biznis konferencija „EU-SRBIJA 2018.. Investicije, rast i zapošljavanje „ održana je 31.01.2018. godine u hotelu „Metropol palas“ u Beogradu. Konferenciji su prisustvovali i predstavnici Udruženja profesionalnih upravnika zgrada, medju kojima su bili i predstavnici iz našeg grada – Slavica i Srdjan Tošić.

 

Skup su otvorili pokrovitelji istog, predsednik vlade RS Ana Brnabić i predsednik Evropskog parlamenta g-din Antonio Tajani.

Profesionalni upravnici zgrada

Pored visokih zvaničnika naše zemlje i EU (Maja Gojković, Zorana Mihajlović, Dušan Vujović, Jadranka Joksimović, Kristof Lajtl-preds. Privr. Komore Austrije, Marko Čedež, Dario  Skanapijenko-potpredsednik evropske investicione banke ), privrednih asocijacija, konferenciji su prisustvovali i predstavnici nacionalnog udruženja „Profesionalni upravnici Srbije“ predsednik udruženja Sanja Šćepanović iz Novog Sada, Dragan Erić iz Čačka, Stanimir Spasić iz Beograda i Slavica i Srđan Tošić iz Pirota, predsednici regionalnih odbora.


Na konferenciji je potpisano finansiranje od strane EU realizacije projekta rekonstrukcije i modernizacije pruge Niš-Dimitrovgrad u uznosu od 260 miliona evra, grant od 73 miliona evra kao i tranša Regionalnog stambenog programa u iznosu od 18 miliona evra.


Bilo je dosta reći i o međugraničnoj saradnji a za to je dobar primer bio naš grad.

Ministarka za Građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu g-đa Zorana Mihajlović je u razgovoru sa Slavicom i Srđanom Tošić istakla važnost ženskog preduzetništva i pohvalila napore i angažovanje u implementaciji Zakona o stanovanju i održavanju zgrada koji je proglašen Zakonom od javnog značaja. Ponuđen je i svaki vid pomoći resornog ministarstva za dalje aktivnosti u tom smeru.
Na skupu je došlo do više susreta sa zvaničnicima i privrednicima iz Srbije kao i iz zemalja regiona i EU koji su rezultirali dogovorima o budućoj saradnji.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker