Lokalna samouprava

Bez većih primedbi pirotski odbornici usvojili rebalans Budžeta

Danas je održana sednica Skupštine grada koja je, kako je ocenjeno, uz razmatranje veoma važnih pitanja protekla u demokratskom duhu i konstruktivnoj atmosferi. Kao što se i očekivalo najviše pažnje posvećeno je Odluci o izmenama i dopunama Odluke o Budžetu za 2020. godinu, Izveštaju o izvršenju Odluke o Budžetu grada za period od 01. janura do kraja septembra ove godine, pristupanju izradi Plana razvoja grada Pirota od 2021. do 2028. godine i utvrđivanju osnovice za visinu poreza za narednu godinu.

“Važno je da su sve teme koje su bile na dnevnom redu usvojene, a reč je važnim temama. Uvažili smo neke od primedbi opozicije kako bismo poboljšali transparentnost rada naših ustanova, mada je ona i do sada bila dobra, i formirali smo jednu komisiju koja bi trebalo da preispita odluku o visini poreskih osnovica za porez na imovinu, a to je veoma važno za planiranje Budžeta za narednu godinu. Što se tiče rebalansa imamo nešto manje prihode, ali na drugoj smo ostvarili odgovarajuće uštede pa je samim tim postignuta ravnoteža i ni jedna funkcija lokalne samouprave nije ugrožena” – izjavio je, pored ostalog, gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić.

Predsednica Skupštine grada, dr Milena Dimitrijević, smatra da je sednica bila konstruktivna. Neke odluke su, čak, jednoglasno usvojene. Pogotovo je istakla, predlog gradonačelnika Vasića oko obračuna poreza, odnosno formiranja komisije koja bi razmatrala mogućnosti smanjenja poreske osnovice. Jednoglasno je usvojena i Odluka o pristupanju izradi Plana razvoja grada za period od 2021. do 2028. godine kao strateškog dokumenta grada.

Odbornici Skupštine grada usvojili su, pored ostalog, Program korišćenja sredstava ostvarenih od naknade za korišćenje šuma i šumskog zemljišta na teritoriji grada za 2021. godinu. Kako je istaknuto od tih para pošumljavaće se Sarlah i prostor oko kanala Rogoz. O temi iz imovinsko pravne oblasti izdvajamo ustupanje kompleksa “Teniski tereni” na upravljanje i održavanje Sortskom centru. Odbornici su većinom glasova usvojili i izmene programa poslovanja javnih preduzeća “Komunalac” i “Vodovod i kanalizacija”.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker