IT

Better Collective zaposlio 200. radnika, nova radna mesta i u 2022.

Od kancelarije sa 12 zaposlenih do 200 radnika u 2000 kvadrata poslovnog prostora u samom centru grada – ovo je priča o uspehu danske IT kompanije Better Collective, koja je pre tačno pet godina otvorila svoj ogranak u Nišu.

Ekonomska neizvesnost prouzrokovana pandemijom korona virusa nije usporila rast kompanije, pa je samo u 2021. broj radnika u niškoj kancelariji uvećan za 70 u odnosu na prethodnu godinu.
“Ovo je priča u kojoj su sve strane na dobitku – naša kompanija, ali i zaposleni i njihove porodice, kao i lokalna ekonomija. Rast kompanije Better Collective nije uspeh samo za nas, već i za grad Niš, s obzirom da naredne godine planiramo da otvorimo još najmanje 50-80 radnih mesta”, kaže direktor niškog ogranka danske kompanije Jakob Folmand.
Razvoju grada i IT zajednice Better Collective doprinosi i kroz brojne društveno odgovorne kampanje. U proteklih pet godina kompanija je nekoliko puta organizovala i finansirala sadnju drveća u gradu, dok su zaposleni učestvovali u akcijama čišćenja gradskih lokacija. Better Collective je finansijski podržao i više studentskih IT konferencija, kao i džez festival Nišville. U okviru svoje TECH akademije, kompanija mladim IT profesionalcima nudi mogućnost besplatnog stručnog osposobljavanja, a priliku da steknu visoko tražene praktične veštine mladi su dobili i kroz šestomesečne plaćene prakse u okviru SEO i SEM akademija.
“Plaćajući mlade ljude da uče, obrazujemo kadrove koji su potrebni našoj kompaniji, istovremeno doprinoseći razvoju IT radnika budućnosti’, objašnjava Folmand.
Najveći broj zaposlenih u kompaniji su visoko obrazovani profesionalci različitih profila, a prosečna starost radnika je 30 godina. Zahvaljujući dobrim uslovima rada, Better Collective je danas jedan od najpoželjnijih poslodavaca u gradu.
“U protekle tri godine napredovala sam zajedno sa kompanijom, a broj zaposlenih se u tom periodu utrostručio. Pokazalo se da je ono što nudimo veoma privlačno kandidatima. To su, pre svega, fleksibilno radno vreme, privatno zdravstveno osiguranje, obezbeđen ručak, i dodatni dani godišnjeg odmora, ali i dinamično radno okruženje, internacionalni tim i uvek prijatna i pozitivna radna atmosfera”, objašnjava

Sandra Škorić, senior HR konsultant u kompaniji Better Collective. Dodaje da su upravo zaposleni najbolji ambasadori ove kompanije.
“Dok je ceo svet u strahu od neizvesnosti i nestabilnog tržišta, drago nam je da možemo da obezbedimo sigurnost našim radnicima, i upravo je to ono što privlači ljude da rade kod nas. Veliko interesovanje kandidata omogućava nam da izaberemo najbolje za svoj tim. Iako smo mi IT kompanija, zapošljavamo i ljude koji su visoko obrazovani i u drugim oblastima, kao što su ekonomisti, advokati, pisci, dizajneri, ali i ljude koji su nakon završetka fakulteta odlučili da se prekvalifikuju za neke od visoko traženih oblasti za koje još ne postoji formalno obrazovanje, kao sto su SEM, SEO i CRO. Naravno, IT eksperti su uvek dobrodošli i mi imamo konstantno otvorene pozicije za developere. Naši tech timovi su uvek u toku sa novim tehnologijama i često imaju priliku da rade na izazovnim projektima. Na taj način stalno napreduju kao profesionalci, što ih motiviše, ali i privlači nove ljude da se pridruže Better Collective timu.”
Danska kompanija Better Collective je vodeća sportska medijska grupa koja razvija edukativne platforme u okviru iGaming industrije. Poslednjih godina kompanija beleži ubrzani rast sa stalnim akvizicijama, poput ovogodišnje akvizicije američke sportske medijske mreže “Action Network” vredne 240 miliona dolara. Kompanija sa sedištem u Kopenhagenu postoji 17 godina, i danas zapošljava više od 600 radnika u 15 kancelarija širom sveta. Najviše radnika zaposleno je upravo u niškoj kancelariji.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker