Lokalna samouprava

Bazar pirotskih čarolija: Svi pirotski brendovi na jednom mestu. FENOMENALNA promocija pirotskih brendova u elitnom beogradskom kulturnom centru Silosi

U kulturnom centru Silosi u Beogradu, elitnom mestu u prestonici, u okviru izuzetnog dogadjaja pod nazivom Magija pirotskog ćilima, organizovan je i Bazar pirotskih čarolija na kome su prezentovani svi pirotski brendovi poput pirotske peglane kobasice, Boemske potkovice, Vinarije Savić, Piroćanac-kačkavalja, vrhunskih rakija napravljenih u Pirotu poput Babaroge i Zdravice, proizvoda Mlekarske škole, čuvenog đubeka i kačkavalja, vrhunskog specijalitete – peglane pljeskavice Filipa Ćirića, čuvenog kuvara, ali i suveniri sa motivima pirotskog ćilima – Wanderland nakit.

Posebno interesovanje izazvao je poznati kuvar pirotske kuhinje Bojan Tolić koji je na licu mesta pripremao specialitete od kojih zastaje dah. Tolić inače u Beogradu vodi svoju ketering kompaniju “Obrok kod Piroćanca”. Celokupna promocija pirotskih brendova organizovana je na ideju Piroćanca Miomira Nikolića, vlasnika izuzetne kolekcije pirotskih ćilimova kojaj je po prvi put izložena javno, uz pomoć kompanija Esensa i  Udruženja Gaia. U okviru ovog dogadjaja, večeras će naša sugradjanka koja živi i radi u Beogradu, Jelena Mitić, organizovati svojevrsnu tribinu na kojoj će vrsni kuvari govoriti o tajnama pirotske kuhinje.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker