Sport

Basketaši Pirota izborili učešće na masters turniru u Abu Dabiju

Nastupom  na fiba 3×3 challenger turniru u poljskom gradu Lublinu ekipa “Pirot 3×3” ostvarila je  pravo učešća na još jedan masters koji se održava 28. i 29. oktobra u Abu Dabiju. Narednog vikenda basketaši Pirota igraju  na poslednjem čelendzeru za njih u ovoj sezoni u Splitu i  preostaju još  dva izborena mastersa za kraj jako uspešne sezone za ekipu 3×3 Pirota.

Kao 15. nosioci na turniru od 16 ekipa Piroćanci su igrali kvalifikacije gde su se našli u grupi sa španskom ekipom San Sebastian koju su dobili rezultatom 21:18 a zatim protiv litvanske ekipe Plunge koju su pobedili sa  19:18 nakon produžetka.

Nakon kvalifikacija našli su se u grupi D sa ekipom Partizana od koje su poraženi rezultataom 21:17 da bi u večernjim satima i poslednji basket tog dana igrali protiv ekipe Omahe iz SAD koju su pobedili sa  21:11.

Narednog dana u četvrtfinalu sastali Piroćanci su igrali  sa ekipom Marijampole iz Litvanije, poznatim protivnikom,  od koje su poraženi u polufinalu u Samoboru, ali ovog puta je ekipa Pirota  bila čvršća i koncentrisanija  i pobedila sa  21:19 poenima Dušana Filipovica sa linije slobodnih bacanja. U polufinalu su igrali protiv Lozane za koju nastupa mozda i najpoznatiji basketas na planeti i pionir ovog sporta Dušan Domović Bulut , gde su  Piroćanci opet bili bolji, 21:18.

“Za ekipu Pirota ovo je bilo prvo finale na challengeru sto je po svemu sudeci veliki uspeh i na kraju u samom finalu sastali smo se sa Partizanom i opet su bili bolji od nas istim rezultatom kao i prvog dana 21:17. Plasmanom na ovom turniru ostvarili smo pravo na još jedan masters u Abu Dabiju.” – rekao je, Nikola Đonlić, za Pirotske vesti.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker