Gradska hronika

Bajkeri i Bradonje delili paketiće ugroženim mališanima

Članovi Moto kluba “Anđeli” iz Pirota danas su tradicionalno podelili paketiće najugroženijim mališanima iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Mladost”. Danas su paketiće delili i članovi Udruženja građana “Bradonje”, i to u saradnji sa Crvenim krstom Pirota.

DSC_5078_resize

Po rečima Darka Pejčića, iz “Anđela”, reč je o tradicionalnoj akciji.

-Pre svega hvala momcima iz “Anđela” koji se uvek vrlo rado odazovu pozivu da se realizuje ova akcija pomoći mališanima sa ciljem da ih obradujemo pred novogodišnje praznike s obzirom da mnogi od njih zbog loših materijalnih položaja njihovih porodica ne dobijaju poklone uoči novogodišnjih praznika-kaže Pejčić.

DSC_5137_resize

PR škole “Mladost” Vesna Todorović kazala je da se mališani iz ove škole svake godine obraduju ovoj akciji “Anđela”.

DSC_5121_resize

-Deca se izuzetno raduju, baš su zadovoljni i srećni, a mi smo ove godine organizovali i priredbu u znak zahvalnosti svima koji žele da pomognu mališanima. “Anđeli” to rade dugi niz godina, a ove godine se toj akciji pridružila i “Rajfajzen banka” i “Dunav osiguranje”-kaže Todorovićeva.

Osim “Anđela”, paketiće mališanima pod starateljstvom danas su podelili i članovi novoformiranog udruženja “Bradonje Pirota” uz pomoć Crvenog krsta Pirota.

Nemanja Živković, predsednik ovog udruženja kazao je da je ovo prva humanitarna akcija.

-Odlučili smo da sakupimo paketiće za klince za decu čiji roditelji nemaju novca za iste i eto da ih na ovaj način usrećimo. Već 5. januara organizovaćemo humanitarnu žurku u klubu “Guverner” gde će sav prihod biti utrošen u humanitarne svrhe-kazao je Živković.

Po rečima sekretara Crvenog krsta u Pirotu Sanje Stanković, ovaj vid pomoći dobilo je 25 deteta koja su pod starateljstvom.

 

prilozi TV Pirot

foto Martin Nešić

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Svaka čast. Mogli su učestvovati i u izboru paketića za predškolsku ustanovu Čika Jova Zmaj. Možda bi tada naša deca za hiljadu dinara dobila malo više od albuma za sličice sa fudbalskog prvenstva iz 2014-te godine. Sramota uprave vrtića i svih onih koji su učestvovali u ovom pljačkanju roditelja. Da se bar dete radovalo pa da mi nije žao. Ovako, ono jošuvek ne zna šta je fudbal. Sačuvaću mu album, pa kad pođe u školu neka lepi sličice. SRAMOTA!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker