Lokalna samouprava

Asfaltirano 40.000 metara kvadratnih ulica, ove godine još više investicija

Budžet Direkcije za izgradnju grada u 2015. godini bio je oko 300 miliona dinara. Prošla godina ostaće upamćena kao godina u kojoj je asfaltirano rekordnih oko 40.000 metara kvadratnih uličnih površina u gradu, što predstavlja čak 10 procenata celokupnih uličnih površina. Pirot je dobio i Zatvoreni plivački bazen, Most na drugom ringu, a oba ova objekta izgrađena su kroz saradnju Direkcije za izgradnju, opštine Pirot i Vlade Srbije.

Direktor Direkcije Branislav Kostić kazao je danas na konferenciji za novinare da je prošle godine urađeno mnogo važnih infrastrukturnih kapitalnih objekata.
-Uspeli smo da rešimo velike gradske probleme, da sagradimo objekte koje Pirot decenijama nije imao poput Zatvorenog bazena, najvećeg javnog objekta u gradu sa površinom od oko 8.000 metara kvadratnih. Vrednost radova je 470 miliona dinara. Ugrađena je najsavremenija bazenska tehnika, klimatizacija, ventilacija, postavljeni solarni paneli snage 200 kilovata, na dnevnom nivou oko dva megavata, što omogućuje samoodrživost objekta, a troškovi održavanja su svedeni na minimum. Planiramo da uredimo prostor oko bazena, parking prostor a uradićemo i solarne panele za proizvodnju električne energije. Uspeli smo da rekonstruišemo ogroman broj ulica, negde oko 40.000 metara kvadratnih nove asfaltne mase je ugrađeno, a to je negde oko 10 posto ukupne u gradu pod asaltom, što je izvanredan rezultat za samo jednu građevinsku sezonu. Takođe, uradili smo i novu javnu rasvetu u ulicama Danila Kiša, Save Kovačevića i Milivoja Manića čime će se povećati bezbednost učesnika u saobraćaju a radićemo i na rekonstrukciji trotoara-kaže Kostić i dodaje da očekuje da ova građevinska sezona bude još uspešnija jer je ovogodišnji budžet Direkcije za oko 100 miliona dinara veći.

DCIM100MEDIADJI_0035.JPG
Zatvoreni bazen

-Ove godine ćemo dosta više novca uložiti u sređivanje puteva ka selima. Oko 10 miliona dinara ćemo uložiti u sređivanje ulica u selu Krupac, u završetak sređivanja puta do Pakleštice uložićemo 24 miliona dinara, zatim puta prema selu Rosomač za šta je opredeljeno 14 miliona dinara. Uradićemo i jednu izuzetno važnu saobraćajnicu u Industrijskoj zoni, koja predstavlja praktično deo regionalnog puta Pirot – Niš, a vrednost radova je 44 miliona dinara. Značaj ove deonice je tim veći što će se njenom izgradnjom omogućiti lakše širenje kompanije „Tigar tajers“. Budžet za 2016. godinu je 400 miliona dinara. Ako znamo da smo 2015. zaista uradili puno, 2016. će biti zaista dinamičnija i imaćemo puno posla. Mi smo spremni da odgovorimo svim izazovima koje lokalna samouprava stavlja pred nas. Krenuli smo prošle godine i sa izgradnjom vodovoda do sela Ponor. Vrednost radova je 20 miliona dinara i to smo već završili i rešili decenijski problemi meštana Ponora sa vodosnabdevanjem-kaže direktor Kostić.

branislav kostic

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker