Lokalna samouprava

Asfaltiranje u Trnjani

Danas je u selu Trnjana završeno asfaltiranje puta od stare škole do puta prema Poljskoj Ržani. Gradonačelnik Vasić prilikom obilaska kazao je da mu je drago što je ispunjeno još jedno obećanje gradskih vlasti dato meštanima ovog sela.

-Meni je drago da sve što obećamo meštanima koji nam se obrate za pomoć, to i ispunimo. Obećali smo asfalt do Gostuše, uradili smo, obećali smo ljudima u Gradašnici deo puta, radi se, obećali ljudima u Novom Zavoju, Berilovcu i mnogim drugim selima i sve to ispoštovali. Mnogo je značajno da sva sela unapređujemo i opremamo infrastrukturom. Pogledajte samo kako izgledaju lokalni, a kako regionalni putevi. Malo ljudi zna da je put Mali most-Planinarski dom-Visočka Ržana – regionalni put, a to znači da je u nadležnosti države. Izgleda katastrofalno. Odmah nakon te deonice je put od Slavinje do Dojkinaca koji izgleda fenomenalno, ali je u nadležnosti Grada. Ja još jednom pozivam državu, a to ću preneti i ministarki Zorani Mihajlović kada dođe uskoro u Pirot, da se asfaltira da važna deonica i da se obnovi regionalna putna infrastruktura-kazao je gradonačelnik Vasić i dodaje:

-Mi smo uradili mnogo na putnim pravcima Kružnog puta. Očekuje nas početak radova od centra sela Poljska Ržana do Trnjane, u Izvoru se radi zamena vodovodne mreže i uvođenje kanalizacije, radi se Berilovački put i zamena vodovodne mreže, u Krupcu će biti uloženo negde oko 20 miliona dinara za sređivanje glavnog dela puta koji prolazi kroz selo-kazao je gradonačelnik Vasić.

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju grada Slaviša Svilarov kazao je da je reč o deonici dužine od oko 330 metara, širina kolovoza je oko četiri metra, negde oko 1300-1400 kvadrata je pod asfaltom. Izvođač je firma Drumovi a vrednost investicije je oko 2.5 miliona dinara-kazao je direktor Svilarov uz konstataciju da se radi trenutno na velikom broju gradilišta.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker