Lokalna samouprava

Asfaltirana još jedna ulica u Sukovu – Meštani prezadovoljni

U okviru Programa pojačanog održavanja, koji se finansira iz budžeta grada Pirota, danas je asfaltirana ulica u Sukovu koja vodi prema obližnjem Belom Polju. Zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić, sa svojim saradnicima, obišao je gradilište i izrazio zadovoljstvo što se građevinska sezona odvija prema planu i, još uvek, dosta jakom dinamikom.

“Ulica je široka 4 metra, dužine 350 metara, a vrednost radova je oko 4 miliona dinara. Paralelno se radi i ovde i u Poljskoj Ržani, gradi se, kao što znate, parking kod Kalea i u Ulici 7.juli, gradimo poligon za obuku vozača i nadam se da će vreme poslužiti da možemo da završimo još neke poslove za koje smo raspisali javne nabavke. Mislim da će i ova sezona biti jedna od najuspešnijih. Meni je pre svega drago zbog meštana Sukova koji su dugo čekali na asfaltiranje ove ulice u selu. Pre nekoliko godina ulica je nasipana, a sada se asfaltira. Samo da podsetim da je pre dve godine asfaltiran put kroz selo i kanjoj reke Jerme”- rekao je Colić.

Meštanka Sukova i odbornica u Skupštini grada, Sonja Mladenović, kaže da su meštani veoma zadovoljni, jer je rešen decenijski problem. Put je bio u lošem stanju i sada meštani lakše  mogu da funkcionišu, presrećni su, pa su zbog toga su priredili prigodnu zakusku i osvežavajuće napitke za izvođače radova.

“Veliko nam je zadovoljstvo što lokalna samouprava izdvaja sredstva za unapređenje infrastrukture u selima. Nadamo se da će mladi da se vrate u selo, da će se turizam još više razvijati, jer kao što znate imamo kanjon reke Jerme, tu je i Sukovsko jezero, koje ovih dana uređuje Turistička organizacija, zatim Sukovski manastir i još mnogo toga čime se Sukovo može pohvaliti. Ima tu još mnogo da se radi i nadam se da ćemo i ubuduće imati podršku grada” – rekla je Mladenovićeva.

Direktor JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov, kaže da je prošle godine kompletno nasipana deonica od Sukova do Belog Polja u skladu sa Programom nekategorisanih puteva. S obzirom da to nije bilo dovoljno investicija je uvrštena u Program pojačanog održavanja i dato obećanje je danas ispunjeno. Sve radove na pojačanom održavanju ove godine izvodi firma Drumovi A i D.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker